Как да си изсушим грозде за стафиди

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да си изсушим грозде за стафиди
32597

За да получите х убаво сушено грозде , много зависи каква е големината  на самото грозде, неговата захарност,и по какъв начин ще се суши. При сушенето гроздето губи голяма част вода и се запазва почти цялата захар в него.

Сортовете грозде, които имат много високо съдържание на захар по отношение на останалите, съдържат по-малко влага и при сушене имат по-малка загуба на тегло.

За сушене са подходящи сортовете грозде , които нямат семки, независимо какви са зърната му бели, червени или черни.

Гроздето е възможно да се суши по няколко начина. Най-старият и познат начин е гроздето да се изложи на слънце. Този метод не изисква някаква сложно предварително приготовление на гроздето.

Измийте, гроздето и отстранете ударените или загнили зърна. Ако гроздовете ви са големи,  разделети ги на по-малки, за да могат да съхнат хубаво.

Наредете ги  на вестници и се оставят на място, където слънчевата светлина ще ги огрява в по-голямата част на деня. Обръщайте гроздето през два дни, за да съхне равномерно.

Може предварително да обработите гроздето , като се пусне във врящ разтвор от вода и малко захарна 10 литра вода 300 грама захар.

Гроздовете ги потапяте във врящия разтвор, изваждат се и незабавно  се промиват със студена вода. След това ги наредете  за сушене и на всеки 2 дни ги преобръщайте, докато се изсушат напълно.

За да запазите ценните вещества в гроздето , при този вид обработка гроздовете може да ги  промивате със студена вода.

Ципата на гроздето се покрива с цепнатини и това ускорява процеса на сушене и така се съкращава приблизително 3 пъти времето необходимото за това.

За да разберем дали сушеното грозде е готово трябва да  го притиснем с пръсти и от него да не излиза влага.Така гроздето може да се съхранява дълго време и да запази качествата си.

По този начин цяла зима ще се радвате на вкусен,приятени здравословен десерт.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft