Как да си направим вкусни лимонови резенки и портокалови резенки

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да си направим вкусни лимонови резенки и портокалови резенки
6664

Захаросаните лимони и портокали са вкусен и нежен десерт, който може да приготвите сами вкъщи. Много е приятен чипсът от захаросани лимони и портокали.

Необходими продукти: лимони, портокали, захар. Лимоните и портокалите се нарязват на тънки резенчет а заедно с кората. Премахват се семките.

В голяма чиния се изсипва захар и всяко резенче се топва от двете страни. Всички резенчета се нареждат в тава и се пекат на 160 градуса.

След като резенчетата се затоплят и поемат захарта, се слагат върху решетка и се сушат на 150 градуса, без да се отваря вратичката на фурната.

Като поизсъхнат малко, се вадят и се редят върху хартия за печене в един слой. Махат се от хартията, преди да са изсъхнали съвсем, защото тогава стават много твърди.

Можете да използвате лимони и портокали, за да напарвите захаросани кори и захаросани резенчета.

Необходими продукти: 1 килограм лимони или портокали или по половин килограм от двете разновидности цитрусови плодове.

За корите са необходими 100 грама захар на всеки 100 милилитра вода, а за резенчетата – 160 грама захар на 100 милилитра вода.

Плодовете се обелват, като преди това леко се разрязват, за да не се налага да се къса кората. Плодовете се разделят на парченца, като всяко парченце леко се пробива с нож, за да се отстранят семките.

Резенчетата се оставят за три часа да престоят, за да изсъхнат малко. Кората се реже на тънки резенчета, които се сваряват във вода и тя се изхвърля – така се премахва горчивината. След това парчетата кора се заливат със захарен сироп в необходимата пропорция и се варят, докато сиропът не стане много гъст.

Парченцата кора се отцеждат през гевгир и се оставят върху хартия за печене да изсъхнат. За да се ускори процесът, корите се сушат във фурна на отворена вратичка на около 100 градуса. Когато изсъхнат, се овалват в пудра захар.

Парченцата цитрусови плодове се заливат със сироп в необходимата пропорция така, че те да плуват в него. Варят се десет минути на бавен огън.

Свалят се от котлона и след час процедурата се повтаря. Това се повтаря десетина пъти, докато парченцата не станат прозрачни.

Докато са горещи, се подреждат върху хартия за печене. Когато изсъхнат, се овалват в кристална захар.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft