Как да си направим 100% натурален домашен аспирин - убиец на болката:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да си направим 100% натурален домашен аспирин - убиец на болката:
2423
Източник: actualno.com
Как да си направим 100% натурален домашен аспирин - убиец на болката:

Всеки дом си има домашна аптечка с набор от най-необходимите лекарства за "всеки" случай. Един от най-популярните медикаменти в цял свят е аспиринът - всяка година в света се консумират около 40 милиона килограма аспирин!

аспирин хапче

Повечето от нас сега използват синтетичната версия на лекарството, за да усетят мощните аналгетични и противовъзпалителни свойства.

Всъщност в основата на аспирина е веществото салицин , което в природата се съдържа в естествена форма в кората на дърветата .

Ако дойде моментът, когато таблетката аспирин не ви е на разположение, трябва да знаете откъде да го набавите. С доза естествен салицин, получен от кората на определени дървета, може да облекчите бързо болката или да парирате възпалението. Треска, мускулни болки, артроза, главоболие, женски болки и спазми, артрит и възпаление, включително бурсит, тендинит и наранявания като навяхвания - това са само част от оплакванията, при които се използва салицинът.

естествен салицин

Като допълнение, тази киселина след 45-годишна възраст се препоръчва за ежедневна употреба от почти всички, като средство за разреждане на кръвта и по този начин предотвратява образуването на кръвни съсиреци, тоест като превенция на заболявания на сърдечно-съдовата система, хипертония, удари намалява риска от такъв изход на заболяването като сърдечен удар миокард .

Дървета, съдържащи салицин

Салицинът е част от вътрешната кора (флоем, лубен слой) на дървета и храсти от семейство върбови:

* Аспенска топола (Populus tremuloides)

* Топола с големи зъби (Populus grandidentata)

* Бяла върба или сребриста, върба, бяла глава (Salix alba)

* Черна върба (Salix nigra)

* Върба крехка или ракита (Salix fragilis)

* Лилава върба (Salix purpurea)

* Вавилонска върба (плачеща) (Salix babylonica)

Но тъй като тополата е най-често срещаното дърво, то е взето за основа.

КАК ДА НАПРАВИМ АСПИРИН ОТ КОРА НА ТОПОЛА

кора на бреза

Тополите са пионери сред дърветата. В райони с нарушена екология тези дървета първо пускат корени и се развиват по-бързо от другите видове и могат да растат на височина от 3 метра или повече за един сезон. Салицинът, който търсите, се намира във вътрешната кора на дървото. Вътрешната кора всъщност е живата тъкан на растението и се намира между външната груба кора и твърдата дървесина.

кора от топола

Можете да дъвчете шепа кора и да поглъщате течността. Ако не ви е приятно да дъвчете, сварете около две чаени лъжички от вътрешната кора в чаша вода в продължение на десет минути. Оставете напитката да се охлади леко, преди да я изпиете.

чай салицин

PS: Това, което научихте сега, не означава, че трябва да бягате и спешно да берете кората и да съсипвате дърветата. Освен това, винаги за предпочитане е аптеката! Съветите тук са само при крайна необходимост!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft