Как да си направите летни освежаващи коктейли на пластове

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как да си направите летни освежаващи коктейли на пластове
3044

Коктейлите на пластове не се разбъркват, те изглеждат много красиво заради течностите, които се разполагат на пластове и са много атрактивни на външен вид.

Коктейлите на пластове могат да се направят в различни по форма чаши. За направата на такъв коктейл е необходим дозатор и лъжица.

Течностите не се смесват, защото всяка течност има своя собствена плътност, която е различна от другите. По този начин по-плътната течност остава в долната част на чашата, а течността, която не е толкова плътна, остава отгоре.

Колкото повече захар се съдържа в алкохола, който ще използвате за създаване на коктейла, толкова по-тежък и плътен е той. Някои ликьори са много плътни. Коктейлът се прави, като се започне с най-плътната течност. Тя трябва да остане отдолу, за да не се смеси с останалите.

Коктейли
Необходимото количество от най-плътната течност се излива на дъното на чашата. След това в чашата се слага лъжица, която е обърната с изпъкналата част нагоре, и над първия слой внимателно се излива втората течност, като трябва да се стича равномерно по лъжицата.

Коктейли на пластове
По-лесно ще се справите, ако имате и дозатор, за да наливате равномерно течностите в чашата. Коктейлът на пластове се прави бавно и трябва да бъдете много търпеливи, за да се получи резултатът наистина впечатляващ.

Ако охладите предварително напитката за най-долния слой, шансът да се смеси с останалите напитки е много по-малък. Като се комбинират различни вкусове и цветове, се създават красиви коктейли.

Ако една от напитките, които използвате за създаване на коктейла ви, е безцветна, добавете няколко капки от напитка с ярък цвят. Ако добавите няколко капки ликьор Кюрасао във водката, тя ще се оцвети в приятен светлосин цвят.

Приготвяне на коктейли
Закономерността на изливането на напитки за коктейли на слоеве е следната: най-плътен е захарният сироп, той трябва да е най-отдолу.

Следващ по плътност е крем-ликьорът, следва сладкият ликьор, пуншът, натуралните сокове, сладки спиртни напитки, полусладки, след това са горчивите напитки. Следват водката, конякът и уискито, а също така сметана или мляко. Важна част от създаването на коктейли на пластове е напитките да са в равни пропорции.

Ефектен коктейл е Аниматрикс.

Необходими продукти: 20 милилитра ликьор с бананов вкус, 20 милилитра фреш от лимон, 20 милилитра абсент.

Начин на приготвяне: В долната част на чашата се налива ликьорът. Като се използва лъжица, се излива лимоновият фреш, а върху него – абсентът.

Можете да направите коктейл на пластове, като промените прочутата напитка Блъди Мери.

Необходими продукти: 50 милилитра водка, 50 милилитра доматен сок, черен пипер, сол, сос табаско.

Начин на приготвяне: Доматеният сок се смесва с подправките и се излива в долната част на чашата. Отгоре с помощта на лъжица се излива водката. Украсява се с резенче лайм.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft