Как лесно да избегнем алергия към козметични продукти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за грим
Как лесно да избегнем алергия към козметични продукти
2394

Ако внезапно очите ви започнат да сълзят, а лицето ви се покрие с обрив, това означава, че сте станали жертва на алергична реакция срещу козметиката, която ползвате.
Съвременните козметични средства изпълняват различни функции - те подхранват, овлажняват, стягат кожата, а също така се борят с появата на бръчките. Подобно средство не може да бъде създадено само на натурална основа и в него със сигурност са добавени компоненти, които са потенциални алергени.

Какво можем да направим, за да избегнем този тип алергия:

1. При покупката на козметика пробвайте тестерите, които ще ви убедят, че вашата кожа реагира добре на избраното от вас средство.

2. Избягвайте козметичните средства със силни аромати, които също могат да станат причина за алергични реакции.

3. Козметиката с голям срок на годност също представлява опасност за вашата кожа, тъй като тя съдържа много консерванти, които позволяват нейното продължително съхранение.

4. Избирайте проверени козметични средства от добре познати и изпробвани от вас марки.

5. За предпочитане е всички козметични средства, които използвате (тоалетно мляко, тоник, крем, маска) да са от една и съща серия. Това ще ви предпази от алергията срещу “коктейла” от различни активни компоненти и консерванти.

6. Не се презапасявайте. Всички козметични средства с времето започват да се разлагат и представляват опасност за кожата.

7. Не пропускайте всяка вечер свалянето на грима. Тоналният крем и пудрата запушват порите на кожата и й пречат да диша. За извънредни случаи, когато нямате сили да стигнете до банята, използвайте мокри кърпички.

8. Не нарушавайте състава на козметичното средство, т.е. не добавяйте например вода в спиралата – това също може да провокира алергична реакция.

9. Четете внимателно инструкциите за употреба на различните козметични средства. Ако е описано, че маската трябва да се държи на лицето само 5 минути, тя не трябва да се задържа по-дълго време.

10. Откажете се от експерименти с нови козметични средства в период на болест. Когато организмът е отслабнал, алергията може да се появи далеч по-лесно и съвсем неочаквано.

11. Наблюдавайте внимателно козметиката - промяната на цвета, миризмата или текстурата означава, че тя повече не бива да се използва.

12. Не злоупотребявайте и с козметиката “собствено производство”. Въпреки, че маските от плодове и зеленчуци са полезни, не трябва да преминавате изцяло към тях. Постарайте се да не използвате продукти, способни да предизвикат хранителна алергия. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Красив грим
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft