Как лесно у дома да проверите състоянието на белите дробове:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как лесно у дома да проверите състоянието на белите дробове:
3621
Как лесно у дома да проверите състоянието на белите дробове:

Поради разпространението на коронавируса хората са много загрижени за състоянието на белите дробове. Само компютърна томография обаче може да покаже пълната картина. Но у дома могат да се използват експерименти с дишане за откриване на увреждане на белите дробове.

На първо място, трябва да вземете предвид, че мъжете и жените имат различен белодробен обем. Белите дробове на мъжете са способни да задържат средно 3,5 литра въздух, докато тези на жените - средно 3 литра. Същността на експеримента е да се определи "работният" обем на белите дробове.

Това се прави по следния начин: взема се и се надува обикновен балон. Първоначално той трябва да бъде надут и спаднат няколко пъти, за да стане материала по-еластичен.

След това трябва да поемете възможно най-дълбоко въздух и да надуете балона възможно най-много с едно издишване.

Обемът на надутия балон трябва да бъде около 15 сантиметра за мъжете. За жените тази цифра трябва да бъде с няколко сантиметра по-малка. Ако обемът на балона е много по-малък, това показва проблеми с белите дробове като те може да не са причинени изобщо от коронавируса, а например от пушенето.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft