Как правилно да приготивм паста

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как правилно да приготивм паста
4942

Сваряването на паста изглежда лесно. Това е любимата храна на студентите, защото изисква само четири стъпки за приготвянето й, една от които е кипването на вода. Но наистина ли е толкова лесно да сготвиш правилно паста?

Първо се кипва водата, след това се слага малко сол за повече аромат, слага се пастата и се разбърква от време на време, като се проверява за готовност. Отцежда се, след като се е сварила, но не се е превърнала в каша.

Спагети с домати
Преди да приготвите паста, трябва внимателно да я изберете – от това зависи качеството на приготвеното от вас ястие. Избягвайте азиатска паста от типа на нудълите, тъй като тя е предназначена за съвсем други ястия.

Пълнозърнестата паста с Омега-3 мастни киселини е много по-твърда от тази от бяло брашно, затова има нужда от повече сваряване. Обикновената паста с яйца е доста по-мека и бързо се сварява.

Зелена паста
Формата зависи от вашите собствени предпочитания, но имайте предвид, че прекалено тънките или дребни видове паста се губят в гъсти сосове.

Как правилно да готвим паста
Никога не смесвайте различни видове остатъци от паста, за да ги сварите заедно – резултатът няма да ви хареса. Различните видове и форми на пастата изискват различно време за сваряване. Същото важи и за различните марки паста, дори да произвеждат един и същи вид – те могат да са с различна плътност.

Варете пастата във висока тенджера, за да има достатъчно място за водата, която да покрие пастата при варенето. Дъното на съда трябва да е по-дебело, за да не залепва пастата за него.

Задължително е добавянето на сол, защото тя спомага за по-бързото сваряване на пастата и я овкусява. Никога не слагайте пастата във вода, която не кипи.

След като сложите пастата във водата, не покривайте съда с капак. Задължително е разбъркването, защото то предпазва пастата от слепване. Разбърквайте на всеки 3 минути, с движения, описващи осмици.

След като сварите пастата, отцедете я през гевгир. За да сте убедени, че пастата е сварена, трябва да я опитате. Перфектна е пастата, която не е твърда, но изисква леки усилия, за да я сдъвчете.

Прекалено меката паста не е вкусна, след като престои. Въпреки че се смята, че пастата трябва трябва да се измие след отцеждането, това не е задължително.

Пастата става по-вкусна, ако я смесите със соса и добавките към него, вместо просто да ги добавите в сварената паста. Така тя попива аромата и вкуса на съставките на соса.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft