Как правилно да сварим ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Как правилно да сварим ориз
21928

Оризът се използва в кухнята на много народи. В повечето случаи оризът се вари . За да сварите правилно ориза, са ви необходими една част ориз и две части вода, сол и тенджера с плътно затварящ се капак.

Съществуват много различни видове ориз, който при варенето има различна консистенция. Оризът, приготвен по класическа рецепта, може да играе ролята на самостоятелно ястие или на съставка в реализацията на сложни рецепти.

Добре измийте ориза , докато водата, която остава след него, не е напълно прозрачна. Мътната вода означава, че оризът съдържа много нишесте, което го прави лепкав при варене.

Кипнете вода, добавете сол, изсипете ориза и затворете тенджерата с капак. Не отваряйте капака и не разбърквайте ориза. Варете ориза пет минути на силен огън.


След това намалете котлона до средно и варете две минути. Последните две минути на варенето на ориза трябва да са на съвсем бавен огън. След това изключете котлона.

Не махайте тенджерата и не отваряйте капака още десет минути. След това отворете капака и ще намерите в тенджерата готов ориз, като всяко зрънце е отделно от другите.

Хубавото на този метод на варене е, че по време на варенето оризът не загаря, което означава и че няма да се наложите да отстранявате изгорялото.

Сервирайте сварения ориз със сос от печенето на месо, в който сте добавили подправки на вкус и нарязани на ситно зелени подправки.

Можете да приготвите сос за ориз, като нарежете на ситно пилешко месо и го запържите, после добавите лук и доматено пюре и задушите, докато месото омекне.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Вкусни
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft