Как се гледа на боб

вход през zajenata.bg
27452

Един от най-популярните методи за предсказания в Босна и Херцеговина със сигурност е гадаене с боб. Произходът на тази техника идва от Турция, където има еквивалентен метод, наречен "fasulya fali" или "kumalak". Сред хората се носи история за произхода на тази техника:

Единствената дъщеря на пророка Мохамед - Хазрат Фатима, тайно гледала на боб и криела това от баща си. Един ден, докато прогнозирала съдбата на приятел, в стаята внезапно влязъл Мохамед. Хазрат Фатима бързо се окопитила от шока и успяла да скрие под роклята си половината боб.

Оттогава се смята, че във всяко гадаене лежи наполовина истина и наполовина – лъжа. Интересно е, че една комбинация от гадаене е кръстен на нейното име - "Хазрат Фатима FAL". Това е комбинация от 333, което представлява щастие, брак и изпълнението на желания.

В Босна и Херцеговина човек, който се занимава с гадаене в зърната се нарича „faladžija” или „faladžinica” (falajiya или falajinica ако е лице от женски пол). За гадаене на боб врачката се нуждае от червена покривка, на която той или тя да „хвърли” четиридесет и едно бели бобени зърна.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Позитивно мислене
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft