Как се отглеждат чери домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за дома
Как се отглеждат чери домати
65154

Чери доматите се отглеждат на добре огрявано от слънце място. Може да разнообразите терасата или двора си с доматчета - тип „чери" или „грейп". Така между цветята на терасата, до пейката на двора или на друго място може да си отгледате растения които при зрялост изглеждат много оригинално с дългите си китки отрупани с дребни плодчета.
Отглеждането им е както при обикновените домати, чрез разсад. Те могат да бъдат нискорастящи или високорастящи, за които се налага привързване към колове или друга конструкция и колтучене. Има и сортове, при които растенията са значително по-дребни - така наречените „балконски доматчета".
За нашите климатични условия най-подходящи за отглеждане на открито са средноранните и късни сортове. Ако нямате семена и не сте си направили разсад, може да се купите готов от пазара. За получаване на късна продукция семената може да се засяват до края на месец май.
Като цяло кореновата система на доматите след пикиране и разсаждане развива странични разклонения, които се разполагат основно на дълбочина 30-40 см. Трябва да се съобразите с това и да се подбере съда така, че да се осигури необходимата хранителна площ (размери 30 Х 30 Х 50 см). Може да се използват декоративни саксии, делви, сандъчета, бидончета или други съдове. При наличие на подходящо място и достатъчно въображение балконските сортове дават възможност за каскадно разположение. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти с домати
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft