Как трябва да се обличаме на работното място- въпросът, който тормози много жени?

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Модни Тенденции
Как трябва да се обличаме на работното място- въпросът, който тормози много жени?
13947
Как трябва да се обличаме на работното място- въпросът, който тормози много жени?

Стара българска поговорка гласи: "По дрехите посрещат, по ума изпращат". Макар да сме съгласни с посланието на тези думи, в света на бизнеса съществува едно ключово "но".

Независимо колко старателно се грижите за поставените ви задачи, без значение дали се представяте отлично и сте винаги готови да поемете допълнително натоварване, никога няма да спечелите пълното одобрение на вашите работодатели, ако вашият външен вид не отговаря на бизнес етикета.

Представяме ви най-често срещаните модни грешки, а за вас остава задачата да прецените колко от тях допускате ежедневно.

 

Бельо на показ – не!

Дори да сте облечени съобразно вашето положение в компанията, вашите усилия ще бъдат съсипани от един детайл с огромно значение – ах, тези презрамки! Ако носите боди, корсаж или камизола, и части от вашето бельо се показват изпод ризата ви, това ще бъде прието за изключително непрофесионално в дадената обстановка!

Решението: За да предотвратите този моден гаф, застанете пред огледалото, завъртете се, протегнете ръце, наведете се.

Видите ли, че дрехата ви е на път да разкрие част от сутиена ви, отворете гардероба и изберете друго облекло. Използвайте силиконови презрамки! Ако не обръщате внимание на подобни детайли, ще изглеждате небрежни – а вашата цел е напълно противоположна!

 

Стойте далеч от дрехи, които прозират

Освен че е неподходящо вашето бельо да се вижда извън дрехите, също толкова непрофесионално е да прозира през тях! Ако работите в компания с особено консервативна атмосфера, тази грешка със сигурност ще разруши изградения от вас имидж. Също така прозрачността на вашето облекло ще разсейва хората, с които общувате!

Решението: Приберете всички прозиращи ризи и рокли в дъното на гардероба и се придържайте към плътни материи, които не разкриват нищо от онова, което се намира под тях!

 

Винаги се обличайте професионално

Много стажанти се опитват да комбинират облеклото си за "работа" с това за "извън офиса". Ако имате среща след приключването на работното ви време, вашият външен вид за през деня е приоритетен. В противен случай вашият мениджър ще остане с впечатлението, че не поставяте работата си на първо място.

Решението: Винаги уреждайте личните си ангажименти така, че да имате време да смените работното си облекло с по-подходящо за вашата среща. И не си помисляйте да се преобличате в тоалетната на офиса!

 

Не ходете на работа с мокра коса

Косата ви е мокра, а времето навън е слънчево и топло. Ясно! Пак не ви е останало време за сешоар след къпането. Подобни размисли ще доведат вашия работодател до заключението, че сте неорганизирани и не умеете да управлявате времето си.

Решението: Покажете на всички, че се справяте чудесно с разпределянето на личното си време, като жертвате половин-един час от съня си или вземете душ предишната вечер!

 

Внимавайте с дължината на полата

Дължината на полата има значение! Според официалния протокол, който с всяка година става все по-освободен, тя трябва да варира около коляното точно с "два пръста". Ако се чувствате некомфортно или трябва да придържате полата си, когато се наведете да вдигнете изпуснатия химикал, значи е твърде къса!

Решението: E едно-единствено и изключително просто: избирайте по-дълги поли или просто носете панталони!

 

Не позволявайте високите токчета да ви забавят

Макар че обувките с висок ток изглеждат страхотно и допринасят за подобряването на вашия професионален облик, те не винаги са подходящ избор. Работата на стажантите обикновено е свързана с много движение из офиса и бързината е качество, което се цени.

Решението: За да вършите задачите си ефективно, ще се наложи да жертвате любовта си към високите токчета и да се спрете на обувки с равна платформа или на такива с по-нисък или по-дебел ток.

 

По-малко грим, повече професионализъм

Ако гримът ви е подходящ за съботно излизане с приятелки, то със сигурност няма да се впише в работната атмосфера на офиса. Работодателите предпочитат служители, които не изпитват нуждата да привличат излишно внимание към външния си вид.

Решението: Когато застанете пред огледалото преди работа със спирала и червило в ръка, изберете лек, ежедневен грим, който не бие на очи.

 

Не прекалявайте

Също както при грима, изборът ви на дрехи не е необходимо да бъде в никоя крайност. Не бъдете твърде елегантни, твърде небрежни, твърде екстравагантни.

Решението: Вашият външен вид трябва да бъде умерен, защото сме убедени, че не искате колегите ви да си мислят "Какво, по дяволите?!", когато влезете в офиса!

Нашият последен съвет към всички стажанти с предстоящи студентски практики е следният: ако искате да бъдете професионалисти, старайте се да се държите и да се обличате като такива!
Оставате у дома "сладкия" си, младежки стил и носете единствено дрехи, които ще ви накарат да се чувствате като независими, силни и амбициозни млади хора с огромен потенциал за развитие!

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft