3 бр. едри картофи
	1 глава лук
	750 г кисело мляко
	2 бр. краставици
	2 скилидки чесън
	1 с.л. мента, нарязана на ситно
	3 с.л. лимонов сок
	3 с.л. зехтин
	сол
	Картофите се сваряват и се оставят да изстинат. Обелват се и се режат на кръгчета, дебели 0.5 см. Краставиците се обелват, настъргват и се слагат в гевгир (сито) да се отцедят. Посоляват се и след 10 минути се изстискват с ръка. Отцедените краставици се смесват с киселото мляко. Добавят се ситно нарязаният чесън, лимоновият сок и зехтинът. Подправя се със сол, ако има нужда, и се разбърква добре. На дъното на плато се нареждат картофените колелца. Покриват се с лука, нарязан на тънки колелца и се поливат със соса. Готовата салата се поръсва с ментата. Салатата може да се поднесе и направо объркана със соса, като отново се украси отгоре с листенца мента!
	 
	
	 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








