Картофена фокача

19 Юли 2012
6950
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Картофите трябва да са сварени. В хладката вода се поставя маята, лъжичка мед или захар и 2-3 с.л. брашно и се оставя за 15 мин. Свареният картоф се настъргва и се смесва с брашното. Добавя се маята и розмаринът. Замесва се меко еластично тесто, като се добавя и част от зехтина. Оставя се да втаса за около час. В тава за печене се разстила като пита, намазва се със зехтин и се поръсва с розмарин (босилек). Може да се поръси с морска сол (ако сте почитатели на соленото) или с настърган кашкавал, както и да посипете с ядки или семена. Оставя се да втаса около 30 мин. Пече се на средна фурна на 190 градуса до готовност.
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари