 
                
            Обелете картофите и ги сварете. 
Пасирайте и ги оставете да поизстинат. 
След това добавяте към тях яйцето, пармезана, брашното и солта. 
Смесете хубаво, за да се съединят всички съставки.
В кръгла тава (24 см в диаметър) поставете хартия за печене и поръсете леко с олио. 
Нанесете половината от сместа, отгоре поставете 4 парчета шунка, моцарела, нарязана на кръгове, и останалите 4 парчета шунка. 
Отгоре нанесете другата половина от картофената смес. 
Покрийте с капак и оставете да се пържи на тих огън. 
След като се изпържи от едната страна, поставете хартия за печене отгоре и с помощта на капака обърнете пая и я върнете в тавата, за да се изпържи и от другата страна. 
След като картофеният пай е готов и добре зачервен от двете страни, намажете го още горещ с малко масло и поднесете.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








