Кексчета Топло-студено
    
    
    
                
            
                14 Юни 2014
            
            
            23286
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Шоколадът и маслото се поставят в дълбок съд. След това се разтопяват на умерен огън. Съдът се сваля от котлона и сместа се оставя да се охлади.
Яйцата се разбиват със захарта на пяна (не на сняг). След това яйчената смес се добавя към сместа с шоколада. Всичко се обърква добре с тел за разбиване и се добавя постепенно брашното, при непрекъснато бъркане.
Целта е да се получи гъста и хомогенна шоколадова смес. Формички за кексчета или мъфини се намазват с масло и се поръсват с брашно, след което се пълнят със сместа.
Междувременно фурната се загрява на 250 ℃. Кексчетата се пекат само 5 минути и се поднасят веднага - така вътрешността им ще е гореща и течна, а повърхността - охладена!
Поднасят се веднага!
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








