Седем важни правила за движението и отслабването

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Когато вървим ние тренираме сърцето
4776

Когато вървим ние тренираме сърцето

Сърцето също е мускул, който се нуждае от тренировка. Болестите на 21 век – атеросклерозата и коронарната болест на сърцето - се пораждат в голяма степен от неподвижния начин на живот.
Първопричината за тези заболявания е отлагането на холестерол по стените на артериите. В кръвта има т.нар. съсирваща система, която ни спасява от кръвотечение. Тя “се включва” чрез контакт с чужда повърхност - например в открита рана. Кръвта и холестеролната плака също като чуждо тяло, сгъстява се и образува тромб направо в съда. А това може да доведе до инфаркт, инсулт и др.

Отказването от холестерола в храната няма да спаси положението, защото без него организмът не може да произвежда някои хормони в това число и половите.
Така че движението е профилактика на атеросклерозата. Американската асоциация на медиците, занимаващи се с борба с атеросклерозата, препоръчва доста сериозни натоварвания: 5-6 път седмично фитнес упражнения с продължителност 30-40 минути с пулс не по-малко от 100 удара. Можете и да вървите, но с бодра стъпка – 1 км за 8-9 минути. 

1 2
3
4 5 6 7
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft