Когато често ви е студено, това може да се дължи на здравословен проблем

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Когато често ви е студено, това може да се дължи на здравословен проблем
617
Когато често ви е студено, това може да се дължи на здравословен проблем

Ако сте много чувствителни към студ, тогава това може да е знак за тези здравословни проблеми ...

Контролът на телесната температура е много сложен процес, при който се намесват две основни регулаторни системи на тялото: нервната и хормоналната система.

Ключовата структура в този процес е хипоталамусът, който, освобождавайки няколко невротрансмитери и хормони, ще доведе до промени, които ви позволяват да поддържате температурата в много тесен диапазон от стойности. Поради тази причина хипоталамусът се счита за термостат на нашето тяло.

 

Чувствителността към студ може да е знак за здравословен проблем.

Понякога е студено, това се случва, когато температурата се промени, когато ядем зле, в случай на събитие, когато кръвното налягане се понижава, например, когато възникне епизод на повръщане или диария или когато пиете алкохолна напитка.

Друга ситуация, в която може да се почувствате много студена, е когато телесната ви температура се повишава по време на инфекция, точно преди началото на треска. Това е това, което е известно като втрисане.

Чувствителността към студ се превръща в аларма, когато промените в температурата на околната среда не са достатъчни, за да причинят това усещане или когато човек, който е имал респираторно заболяване, изведнъж започне да бъде по-чувствителен към по-ниски температури.

 

Основни здравословни състояния, които могат постоянно да причинят усещане за студ.

Промените в усещането могат да показват, че са настъпили промени в тялото. Поради тази причина този, който винаги е понасял студа, винаги започва да замръзва постоянно, трябва да научи за причините, които го карат да изпитва това усещане.

Ето някои от най-честите причини:

Проблеми с щитовидната жлеза 
е жлезата, отговорна за контрола на метаболитните процеси. Ако метаболизмът се ускори чрез повишаване на неговата функция, тогава възниква хипертиреоидизъм. В резултат на това се появява изпотяване и усещане за топлина.

В случай, че тази жлеза намалява функцията си, възниква обратната ситуация, хипотиреоидизъм. Това е състояние, при което човек винаги може да бъде много студен поради забавяне на метаболизма.

Промени в кръвния поток на кожата
Хората, които имат ниско кръвно налягане, обикновено се чувстват по-студени. Това се дължи на факта, че в тези ситуации има стесняване на кръвоносните съдове на кожата. Това води до намаляване на локалния кръвен поток, което пречи на един от механизмите, поддържащи телесната топлина.

Това явление се среща и при заболявания като анемия. В резултат на това се наблюдава намаляване на броя на червените кръвни клетки, които са клетките, отговорни за транспортирането на кислород до тъканите. Това води до отлив на кръв към вътрешните органи и особено към мозъка, както и до мускулите. В резултат на това повърхностните тъкани стават по-малко напоявани. Следователно те имат малко по-ниска температура.

Състоянието на периферните кръвоносни съдове може да причини студ и промяна в цвета с бледност и синкав оттенък в ръцете и краката. Това често се среща при пушачи, диабетици, както и при тези, които развиват атеросклероза.

Употреба на лекарства
Лекарствата, които имат някакъв ефект върху вегетативната нервна система, могат да доведат до промяна в диаметъра на кръвоносните съдове. В резултат на това влияе на притока на кръв през кожата, причинявайки усещане за студ.

Това е често срещано с определени лекарства за лечение на високо кръвно налягане. Както и някои видове лекарства за хронична болка, за лечение на проблеми с уринирането. И лекарства, използвани за лечение на емоционални състояния като депресия.

Промените в храненето
Храната е ключов фактор за осигуряване на адекватен прием на хранителни вещества. Ако това не се случи, тогава тялото може да няма достатъчно вещества, необходими за изпълнение на функциите му.

Мастната тъкан действа като лигавица, която помага за поддържане на телесната топлина. В резултат на това хората, които имат значителна загуба на тегло над препоръчителните стойности, например с анорексия, могат да загубят този изолиращ ефект и да станат по-чувствителни към студ.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft