Козунак със стафиди в хлебопекарна
	330 – 370 гр. Брашно
	20гр свежа и ли 4гр суха мая
	3 яйца. Отделя се една лъжица за мазане отгоре
	100мл.прясно мляко
	100гр. Захар или 150гр – ½ чаша
	щипка сол
	50гр масло
	кора от лимон, ванилия, ром, стафиди, бадеми, орехи, канела
	3 с.л. олио
Стафидите се накисват във вода и преди да се добавят се слагат в брашното. Яйцата се разбиват със захарта и лимонената кора и ванилията. Ако са студени, да се затоплят в микровълновата. Маята се разтваря в затоплено мляко с малко захар и брашно. Част от брашното се насипва във формата със солта, яйцата, брашното и млякото с маята (ако е свежа) Като почне да меси се добавя по малко разтопено масло. Като го поеме се добавят 3 с.л. олио. Като даде сигнал за добавяне на продукти – стафидите. Ако тесто е течно може да се добави още брашно


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







