Козунаци, хляб и питки в машина за хляб рецепти

вход през zajenata.bg
844981

Козунак в хлебопекарна

3 яйца 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
½ ч.ч прясно мляко
1 ч.ч захар
¼ чаша разтопено масло ¼ чаша олио
1 tbs(чаена лъжица) мая
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно, всеки път ми отива различно количество
настъргана кора от един лимон

Първо слагам в машината и разбивам яйцата със захарта, после добавям млякото, след това маслото. Слагам после около 2.5 ч.ч. брашно и маята и оставям да се разбърка добре, става каша, после прибавям по малко от останалото брашно и по малко от олиото.Брашно слагам докато се получи нелепкаво тесто. След като спре месенето, пускам пак на ново машината на цикъла за тесто, така три пъти, последния път вече оставям да свърши целия цикъл, така че и да втаса.
Първия път в плитките сложих стафиди, а втория път смесих счукани орехи, полях ги със прясно млако, колкото да ги покрие и ги сложих за две минути в микровълновата, после им сложих захар и канела и оставих така да постои, стана гъста смес. Всяка плитка я разточвах, слагах от сместа и завивах на руло, после оплетох четерите плитки.

Първите пъти оставях козунаците върху печката, включвах фурната да загрее на 250 и отварях вратата, ама става много жега в стаята, затова сега слагам оплетените козунаци във фурната и включвам на WARM и така си втасват, после ги вадя и ги мажа със жълтък, включвам фурната на 375 и ги пека около 18-20 минути, зависи колко е голям козунака. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft