Ние всички добре знаем, че рибата е вкусна и здравословна, но някои видове могат да ви навредят повече, отколкото да ви бъдат полезни.
Видовете риби, които трябва да ядете по-рядко:
Вносен сом
Сомовете могат да растат много бързо и производителите често ги пълнят с хормони, които са вредни за здравето.
.jpg)
скумрия
Скумрията съдържа живак, който, ако се натрупа в тялото причинява различни заболявания.

риба тон
Тонът също съдържа живак, плюс това, ако се отглежда в рибарник има голям шанс да е хранен с хормони.

змиорка
Змиорките са мазни риби и съдържат живак, така че те не са подходящи за честа консумация.

Пангасиус
Пангасиус, които днес най-често се срещат на масата ни, се пренасят от река Меконг, която е една от най-замърсените реки в света.

Как да изберете риба?
Свежата риба винаги ще разпознаете по блестящите люспи и чисти очи. Когато я вдигнете в ръката си, няма опашката й да падне веднага.

Когато купувате жива риба, уверете се, че водата в аквариума е чиста.

Когато купувате сьомга, се уверете, че парчето не е напълно червено, защото червеното парче е сухо и не достатъчно вкусно. А ако има бели линии ще ви хареса много повече















