Кои са най- големите врагове на красотата

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Кои са най- големите врагове на красотата
1363

Кои са най-големите врагове на красотата ? Тютюнът, алкохолът, прекомерното излагане на слънце, замърсената природна среда, стресът и навици като нощен начин на живот или неправилен грим са основните врагове на красотата.

Тютюнопушенето, нощният начин на живот, прекомерното излагане на слънце , пиенето на алкохол, недостатъчното количество на изпита вода и на мазнини, и стресът ускоряват появата на бръчки, намаляват притока на кислород в тъканите и увеличават образуването на свободни радикали. Важно е да им се противопоставяме още от ранна възраст.

Замърсяването на околната среда и тютюнът
Влияят негативно на състоянието на кожата, която под тяхно влияние изглежда по-стара и по-матова, по-склонна към образуване на бръчки и към по-бързо остаряване. Тези, които живеят в силно замърсени райони или са принудени да живеят сред пушачи, трябва да полагат допълнителни грижи за себе си:
враговете на красотатаДа почистват всеки ден сутрин и вечер кожата си, за да отстраняват миниатюрните токсични частички, прилепващи по повърхността на кожата.
Да използват подходящи хидратиращи кремове със слънцезащитен филтър .

Да прилагат диети, богати на антиоксиданти .
Всяка седмица да правят дренаж на лимфите, който спомага за отстраняване на токсините и съживяване на тъканите.
Да запалват вкъщи или на работа солна лампа, която неутрализира атаките на йоните, разпръсквайки отрицателната йонизация наоколо.
Да добавят към диетата си водорасли.

Неправилният грим
В зависимост от начина на нанасянето му, гримът може да бъде приятел или враг на красотата. Основният принцип тук е – все по-умерен грим с напредването на възрастта. Прекалено силният грим състарява и прави видими бръчките. За основа трябва да използвате цвят с тон по-светъл отколкото е естествената кожа на лицето ви и да го нанасяте винаги върху добре овлажнена кожа (в противен случай бръчките ви ще са много по-видими). Може да прибягвате и към следните няколко трика за подмладяване:

Увиснали клепачи : гримът се прави като сенките и моливът за очи се нанасят повдигащо с акцент на сенките върху външните ъгли на очите. Ефект на блясък в средата на клепачите може да постигнете благодарение на добре подбрани бели сенки, което привлича вниманието към тази област на лицето и придава блясък на погледа. Трябва също така веждите да се епилират, почистват, като се акцентира на вътрешните дъги, с което се постига ефекта на лифтинга – погледът се прояснява и се маскира впечатлението за умора.

Бръчки около устните : за да избегнете неприятните очертания около устните, върху профила на устата следва да нанасяте като основа пудрата, която обикновено използвате, гримирайки останалата част от лицето си. После да очертаете контурите на устните с молив за устни и чак след това да поставите червило с цвят на молива.

Бръчките около очите : поставянето на грим или коректор върху тази част на лицето без предварително необходимото овлажняване задълбочава бръчките. Преди да започнете да се гримирате трябва да нанесете специален крем за очи в тази част, след това лек коректор, подобен по цвят на цвета на кожата на лицето, и накрая основата, която трябва да бъде по-светла и лека от тази на останалата част на лицето. Ако използвате компактна пудра, трябва да избягвате да я нанасяте покрай очите, тъй като това прави бръчките още по-очертани. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft