Коледа не е същата без него, винаги го правя, а колко е лесен да знаете

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Коледа не е същата без него, винаги го правя, а колко е лесен да знаете
Коледа не е същата без него, винаги го правя, а колко е лесен да знаете
alex
Добавена от: alex
10919
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

яйца - 3 бр.
прясно мляко - 200 мл
олио - 90 мл
брашно - 400 г
захар - 200 г
бакпувер - 1 пак.
мармалад - 1 ч.ч.
сол - 1 щипка

Охладените яйца разбийте със солта, докато станат пухкави, като бавно ръсите захарта.

Продължавайки да разбивате, налейте олиото, след това и млякото.
На части добавете пресятото брашно и бакпулвера. Хубаво разбийте всички бучки. Тестото трябва да има единна, гъста консистенция, подобно на гъста маслена сметана. Не трябва да е прекалено рядко, иначе сладкото ще потъне в него.

Постелете тавичка с хартия за печене, намажете я с олио и поръсете с брашно. Отгоре разпределете половината от тестото, отгоре изсипете сладкото, а след това – останалата половина от тестото. Загладете повърхността с лъжица.

Поставете тавичката в предварително загрята на 180 градуса фурна, след това намалете температурата на 160 градуса и печете в продължение на 40-45 минути.
Готовия сладкиш поръсете с пудра захар, а когато се охлади, нарежете на парчета

Дай твоята оценка:
4 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft