Коледно пънче

вход през zajenata.bg
Коледно пънче
admin
Добавена от: admin
11392
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:
250 г масло
200 г пудра захар
2 бр. жълтъци
100 мл силно еспресо
75 г течен шоколад
За рулото:
150 г масло
75 г брашно тип 500
75 г захар
4 бр. яйца
щипка сол
За сиропа:
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.л. лимонов сок
1/4 ч.ч. тъмен ром

Кремът се приготвя, като 250 г масло се разбиват на пяна. Без да се прекъсва разбиването, се добавят пудрата захар и двата жълтъка. На тънка струйка се вливат 100 мл студено и силно кафе еспресо.
Рулото се приготвя, като жълтъците се отделят от белтъците на четирите яйца и се разбиват със захарта. След това към тях се прибавят брашното, маслото, щипка сол и разбитите на пяна четири белтъка. Полученото тесто се разстила на слой с дебелина 1.5 см върху намаслена хартия за печене в правоъгълна тавичка. Пече се 10 минути при 180 С. Горещото руло се слага върху влажна кърпа и се залива със сварения сироп от посочените продукти и 1/4 ч.ч. гореща вода. Намазва се с част от крема и се навива стегнато (с кърпата). След като изстине, се намазва отгоре с останалия крем и с течен шоколад. С помощта на зъбците на вилица се набраздява повърхността на рулото, за да се имитира кора на дърво. Украсява се по желание и според фантазията! 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft