За Жената
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Рецепти за готвене
                                                                                                                                                                                                                                                                                                    Тестени изделия
                                                                                                                                                                                    
                                                                                                                
                        Компируша с дърпани кори - домашна постна баничка със сочна плънка
                                                                                                                                    Компируша с дърпани кори - домашна постна баничка със сочна плънка
    
    
     
                
            
                16 Декември 2015
            
            
            10758
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                1. Картофите се белят, настъргват и подправят (не използваме варени картофи). 
2. Замесва се тесто от всички съставки. Разделя се на повече топки и всяка се разточва с диаметър около 20-25 см. Намазват се с олио и се оставят да престоят и попият мазнината около 15 минути. 

3. След това всяка кора се разтегля внимателно от всички страни върху набрашнена памучна кърпа, за да не се разкъса. Поръсва се с олио навсякъде и се слага от плънката. 

4. Кърпата леко се надига и с нейна помощ кората се навива на тънко руло. Рулата се подреждат под формата на охлювчета или прави в намазнена тава. 

5. Баницата се оставя да втасва, докато загрее фурната на 220 градуса, и след това се пече до зачервяване.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








