Кремообразни домашни еклерчета - вълшебни с чаша кафе! Направо правете двойна доза, уникални стават:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кремообразни домашни еклерчета - вълшебни с чаша кафе! Направо правете двойна доза, уникални стават:
Кремообразни домашни еклерчета - вълшебни с чаша кафе! Направо правете двойна доза, уникални стават:
530
Източник: За Жената
Кремообразни домашни еклерчета - вълшебни с чаша кафе! Направо правете двойна доза, уникални стават:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Еклери - онова съвършенство от пухкаво тесто и нежен крем, което кара всеки да примижи, когато ги опита! Ако все още не сте ги правили у дома, то задължително опитайте тази рецепта за Кремообразни домашни еклерчета - стават наистина съвършени на вкус, а процедурата не е толкова сложна, колкото повечето от вас си мислят! Ето необходимите продукти:

Кремообразни домашни еклерчета

Продукти:

  • 250 мл вода
  • 125 мл масло (може и олио)
  • щипка сол
  • 2 супени лъжици захар
  • 150 г брашно
  • 4 яйца

За пълнежа:

  • 800 мл прясно мляко
  • 2 пудинга с вкус на ванилия
  • 1 супена лъжица сгъстител (Густин) или нишесте
  • 6-7 супени лъжици захар
  • 5-6 лъжици сухо мляко (може да го замените с разбита сметана)
  • 100 г масло
  • 6 супени лъжици натрошени бисквити
  • 60 г шоколад
  • 1 чаена лъжичка масло

Приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса.

Разбъркайте пудинга, захарта и сгъстителя в 100 мл мляко и сложете останалото мляко да се загрее на котлона. Добавете пудинга, след което сварете крем.

Оставете да се охлади. Добавете сухото мляко и маслото, след което разбийте с миксер. Вместо сухо мляко, може да добавите предварително разбита сметана, която да объркате в крема. Изсипете вътре смлените бисквити и разбъркайте за кратко.

Налейте водата в тенджера, след което добавете вътре масло, сол и захар. Загрейте на умерена температура, след което, когато заври, свалете от котлона и добавете брашното наведнъж. Разбъркайте, докато сместа стане еднородна, след което върнете на котлона и продължете да бъркате. Оставете да се охлади, след което добавяйте яйцата едно по едно и разбърквайте с миксер след всяко, докато се поеме напълно в тестото.

тесто за еклери

Снимка: Pinterest

Изсипете сместа в шприц за еклери (или пош), след което шприцовайте еклери с еднакъв размер върху хартия за печене. Печете 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, след което намалете на 180 градуса и печете още 10 минути. Не отваряйте фурната по време на печене.

шприцоване еклери

Снимка: Pinterest

Оставете ги да се охладят, след което ги разрежете наполовина. Напълнете шприца с крем и напълнете еклерите.

приготвяне еклери

Снимка: Pinterest

Залейте еклерите с разтопения с лъжичка масло шоколад. 

еклери с крем

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

приготвяне еклери

Снимка: Pinterest

еклер с шоколад

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft