Кристи отряза единия си крак, за да облече къса пола за първи път от 20 години! Ето я днес (Снимки):

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Кристи отряза единия си крак, за да облече къса пола за първи път от 20 години! Ето я днес (Снимки):
2812
Кристи отряза единия си крак, за да облече къса пола за първи път от 20 години! Ето я днес (Снимки):

Тази история може да ви шокира в началото, но всъщност показва силата на човешкия дух и желанието на една жена да се почувства отново "нормална". Главната героиня се казва Кристи Уимбли, която над 20 години е крила „грозния“ си крак зад панталони, сега има самочувствието да носи всякакви дрехи, след като е взела решение да го ампутира.

32-годишната млада жена от Сейнт Луис, Мисури се е срамувала от крака си, който е спрял да расте, когато тя е била диагностицирана с рядка форма на рак на гръбначния стълб, когато е била на 6 години.

Кристи Уимбли

Нервите, свързващи гръбначния мозък с крака, са били повредени по време на операциите за отстраняване на тумора.

Това означавало, че е бил преустановен растежа на крайника ѝ и той е останал с около 5 см по-къс от другия.

Така жената не е можела да ходи без патерици.

жена с дете

Кристи била подложена на 19 операции, за да се опита да удължи крака си. Тя е била наричана „инвалид“ от съученици и заради това се е вманиачила в прикриването на увреждането си – никога не носела къси панталони или рокли дори в горещите летни дни.

семейство с дете

Кристи, която е майка на едно дете, е била „заклещена“ в инвалидна количка в продължение на месеци след всяка операция, за да се възстанови. Тя казва, че целият ѝ живот се променил, след като през юли 2017 г. взела решение да ампутира крайника си и сега гордо показва протезата си.

млада жена с протеза

„Не бях носила къси поли и рокли от 20 години. Ако носех рокли, те бяха супер дълги и въпреки това не бях достатъчно уверена. В Мисури е много топло, особено през лятото. Избягвах да ходя на мероприятия като бейзболни мачове и други неща на открито. Ако го правех, носех панталони и се потях до смърт“, разказва Кристи.

В училище просто искала да се приобщи към останалите, но заради инвалидната количка или патериците, това не можело да се случи, така че тя се опитвала да прикрие недъга си по всякакъв начин.

Решението да отрежа крака си беше най-доброто пред зелия ми живот. Напълно промени увереността ми. За пръв път в живота ми нося шорти и къси дрехи. Когато нося панталони, аз режа единия крачол, за да покажа протезата си. Гордея се с новия живот, който тя ми даде.

Жена с протеза

Кристи каза, че семейството ѝ: съпругът – механикът Дон Уимбърли и 4-годишната ѝ дъщеря Ева Ервин са усетили голямата промяна.

Жената вече е по-свободна в движенията си, тъй като тя е снабдена с бионално коляно, което се контролира от тежестта и движението на горната част на крака. Кракът на Кристи може да се управлява и от нейния смартфон, като може да бъдат включени различни режими за дейности като бягане и дори тенис.

„Гледайки снимки с „грозния“ ми крак аз въобще не съжалявам за решението си. Не можех да продължавам повече така, да се крия. Като се замисля трябваше да го направя преди години, а не да губя време в притеснение как да скрия този крак.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft