400 г телешко месо
	60 г масло
	1 белтък
	40 г брашно
	80 г кифла
	прясно мляко
	смлян черен пипер
	настъргано индийско орехче
	лимонова кора
	сол
Накисваме нарязаната на филийки кифла в прясното мляко и след като филийките се напоят, ги натрошаваме на ситно. Смиламе телешкото месо в машинка за мелене, смиламе и филийките кифла, прибавяме белтъка, сол, подправките, настърганата лимонова кора и разбъркваме добре. От приготвената смес правим 4 шницела с дебелина 1 см. Поръсваме ги от едната страна с брашно и с тази страна надолу ги поставяме в тавичка със сгорещено масло. Печем в умерена фурна, обръщаме и доизпичаме. Изваждаме готовите шницели, в останалия сос слагаме брашното, пържим малко, наливаме вода, разбъркваме и варим, докато мазнината се отдели от соса. Връщаме шницелите и претопляме ястието. Поднасяме със задушени зеленчуци и салата.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








