Лека торта със сметана и пандишпанов блат

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лека торта със сметана и пандишпанов блат
Лека торта със сметана и пандишпанов блат
Добавена от:
4984
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч.ч. захар
2 ч.ч. кисело мляко
6 яйца
6 с.л. олио
1 амонячна сода
1 ванилия
1 бакпулвер
3 ч.ч. брашно
сладкарска сметана
сок от компот за сиропиране

Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, киселото мляко (с разтворената в него амонячна сода), брашното, смесено с бакпулвера и ванилията. Разбийте хубаво до пухкава еднородна смес. Разделете сместа на 3-4 части и изпечете от всяка блат в намазнена и набрашнена тортена форма. 
Готовите блатове охладете добре. След това ги сиропирайте със сока от компот и ги съединете с разбита сметана. По желание може да добавите между пластовете пресни плодове или плодове от компот. 
Украсете готовата торта по желание. 

Дай твоята оценка:
3 от 2 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft