Лесни фунийки с течен шоколад и пухкав ванилов крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Лесни фунийки с течен шоколад и пухкав ванилов крем
Лесни фунийки с течен шоколад и пухкав ванилов крем
admin
Добавена от: admin
4169
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
2 опаковки бутер тесто
За намазване:
течен шоколад (Нутела)
За крема:
200 мл сметана
1 пакетче пудинг ванилия
100 гр. масло или маргарин

Бутер тестото се разточва леко и се нарязва на ленти с ширина 3-4 см. Всяка от лентите се навива около формичка за фунийки (може да си ги направите и от алуминиево фолио), предварително намазана с тънък слой маргарин. При навиването се внимава да се припокрива с лентата половината от вече навитата част от тестото. 
Пекат се на 220 градуса в предварително загрята фурна и в тава, покрита с хартия за печене. Щом се охладят, внимателно се изваждат от формичките. След това се намазват отвътре с течен шоколад с помощта на дълъг нож. После се пълнят с ваниловия крем с помощта на шприц.

Кремът се приготвя по следния начин: 
Пудингът се приготвя според указанията на опаковката и когато е готов, в охладения пудинг се добавят 100 гр. масло и се бърка, докато напълно се разтопи. След това се оставя в хладилник до пълното му охлаждане. Междувременно сметаната се разбива в купа, студеният пудинг се разбива с миксер и щом масата стане еднородна, към нея внимателно се прибавя сметаната. С получения крем се пълнят приготвените формички. Отгоре се украсяват на вкус.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft