Летни кюфтета от тиквички и пилешко месо, приготвям ги за 10 минути! Супер сочни, леки и засищащи:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Летни кюфтета от тиквички и пилешко месо, приготвям ги за 10 минути! Супер сочни, леки и засищащи:
Летни кюфтета от тиквички и пилешко месо, приготвям ги за 10 минути! Супер сочни, леки и засищащи:
8370
Източник: За Жената
Летни кюфтета от тиквички и пилешко месо, приготвям ги за 10 минути! Супер сочни, леки и засищащи:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото носи изобилие от пресни съставки, а тази рецепта за Сочни летни кюфтета от тиквички и пилешко месо е идеалният начин да ги използвате в бързо, вкусно и здравословно ястие.

Готови само за 10 минути, тези кюфтета са леки, питателни и идеални за семейни обяди или вечери.

Комбинацията от сочни тиквички, крехко пилешко месо и ароматни подправки създава ястие, което ще зарадва всички. Ето какво ви е необходимо:

Сочни летни кюфтета от тиквички и пилешко

Продукти:

  • 350 грама тиквички
  • 150 грама лук
  • 500 грама кайма от бяло пилешко месо
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • 1 яйце
  • 1 чаена лъжичка сол (или на вкус)
  • смлян черен пипер (на вкус)
  • 20 грама ситно нарязан пресен копър или магданоз
  • 100 грама овесени ядки
  • олио за пържене

Приготвяне:

Настържете едро тиквичките и лука в купа.

Добавете каймата от пилешко месо, заквасената сметана, яйцето, солта, черния пипер и ситно нарязания копър или магданоз.

Разбъркайте внимателно сместа, докато се получи гладка консистенция. След това добавете овесените ядки, разбъркайте и оставете сместа да престои 20 минути.

смес за кюфтета

Снимка: YouTube

След като измине необходимото време, разбъркайте сместа отново с лъжица. С лъжица, потопена във вода или олио, вземете част от сместа и оформете кюфтета, които след това поставете в тиган със загрято олио на умерена температура.

кюфтета в тигана

Снимка: YouTube

Покрийте тигана, за да се пържат кюфтетата на собствена пара. След няколко минути, когато долната страна стане златистокафява, обърнете кюфтетата.

Покрийте отново тигана и ги оставете да се пържат, докато се запържат и от другата страна. Извадете готовите кюфтета върху кухненска хартия, за да попие излишното масло.

летни кюфтета

Снимка: YouTube

Сервирайте ги топли, с гарнитура или прясна салата, ако желаете. 

сочни кюфтета

Снимка: YouTube

кюфтета пиле и тиквички

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft