Леща на фурна
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            46267
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Лещата се вари в 1,2 л вода, като 5 минути след като заври, се добавят нарязаните на кубчета моркови, лук и чушки. Оставя се да ври на умерен огън още 5–7 минути.
	Чесънът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио за 1–2 минути. Добавя се червеният пипер и тиганът се оттегля от огъня. Разбърква се и се добавя към лещата.
	Доматът се реже на кубчета, добавя към сварената леща и всичко се овкусява със сол и пипер.
	На тънка струя се сипва разтвореното във 100 мл вода нишесте и ястието се прехвърля в тавичка или друг съд за печене. Запича се за около 7 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
	При сервиране се поръсва със ситно нарязания магданоз.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








