Лимонадена питка
    
    
    
                
            
                19 Октомври 2012
            
            
            60067
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Пресяваме брашното 3 пъти. Правим в него кладенче.
	Слагаме бутилката безалкохолно, маята, солта, олиото, захарта, белтъка и водата. Замесваме еластично тесто.
	Намазваме ръцете си с олио. Отново измесваме тестото и го оставяме да втаса. Отделяме малко от него за украса. От другото късаме еднакви парчета и ги оформяме на топчета. Слагаме едно в средата на кръгла намаслена тавичка, а останалите разполагаме в кръг около първото топче. От отделеното тесто правим украса на питата (по желание). Намазваме я с жълтък, разбит с 1 супена лъжица вода.
	Слагаме я в предварително загрята фурна и я печем, докато добие златист цвят.
По желание вместо да правим украса на питката, може да я поръсим с микс от подправки и малко настърган кашкавал!
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








