Макарони на фурна с праз
    
    
     
                
            
                 4 Март 2012
            
            
            18160
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
	Сварете макароните в подсолена вода, докато леко омекнат, но да останат все още жилави. Отцедете добре.
	Разтопете маслото в тиган и сотирайте праза за 2 минути. Прибавете брашното и гответе още за 1 минута, като разбърквате от време на време. Махнете от котлона и прибавете млякото като разбърквате. Върнете на котлона и оставете да заври и продължете да готвите като разбърквате, за още 2 минути. Махнете от котлона прибавете макароните и почти всичкия кашкавал (оставете си две-три лъжици). Овкусете със сол и пипер.
	Поставете в намазнен съд. Смесете трохите, дивия лук и останалия кашкавал. Поръсете върху сместта. Печете на 190 градуса за около 30-35 минути, до златисто-кафяво. Сервирайте горещо.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








