Мамината печена гозбица - с крехко месце, дъхави гъбки и много разтопен кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Мамината печена гозбица - с крехко месце, дъхави гъбки и много разтопен кашкавал
Мамината печена гозбица - с крехко месце, дъхави гъбки и много разтопен кашкавал
admin
Добавена от: admin
10029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг свинско филе или месо от бут 
1 кг пилешко месо
1 голяма глава лук
1 с.л. брашно
150 мл вода
300 гр. мариновани гъби
400 гр. кашкавал (най-малко)
300 гр. заквасена сметана (при необходимост и повече)

1. Първо сварете отделно всяко от месата. Щом се поохладят, накъсайте пилето на дребни парчета с ръце. Ако може, накъсайте и свинското или го нарежете на ситни парченца. След това поотделно запържете всяко от месата в малко олио.

2. В дълбок тиган запържете ситно нарязаните лук и гъби, добавете една супена лъжица брашно и щом се запържи, добавете водата. Накрая прибавете двата вида пържено месо, хубаво разбъркайте и прехвърлете съдържанието в тавичка за печене. Настържете половината от кашкавала и хубаво разбъркайте и загладете сместа. 

3. Отгоре намажете със сметаната равномерно навсякъде и над нея настържете останалия кашкавал. 
Печете в предварително загрята фурна, докато гозбата хване отгоре хубава коричка от кашкавала (т.е. докато той хубаво се разлее и разтопи). Трябват му около 15 мин.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft