4 Април 2013
                
                11407
            
                                                                        Какви полезни съставки съдържа маракуята
                                                                                                Как да избираме и съхраняваме маракуята
                                                                                                
                            Маракуята в кулинарията
                                                                                                За какво е полезна маракуята
                                                            
                Маракуята в кулинарията
Маракуята е плод, подходящ за директна консумация. Разрязва се на две и месестата част се изгребва с малка лъжичка. Освен за директна консумация, маракуята е подходяща за направата на натурални сокове, плодови салати, коктейли, мармалади, желета, сладоледи и други десерти. Маракуята придава екзотичен и много оригинален вкус на пилешко и свинско месо, както и на рибата. Затова не се страхувайте и експериментирайте.
Маракуята може да се добавя към кисело мляко – така ще получите вкусна и много здравословна закуска. Ако искате да си направите сок от маракуя, разполовете плода изгребете вътрешността и след това пасирайте. Накрая прецедете сместа през сито и се наслаждавайте на вкуса и здравословните качества.
Още от "Кулинарни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







