Тази традиционна рецепта за Мариновани чушки с чесън ни връща към дните на старата домашна кухня. Сочните чушки, мариновани в мека смес от оцет, захар и подправки, са отлично допълнение към всяко ястие и са идеални и за зимния сезон.
Ето необходимите продукти:
Мариновани чушки с чесън без стерилизиране
Продукти:
- 4 кг почистени чушки
- 80 г сол
- 60 мл олио
- 80 г захар
- 180 мл оцет 9%
- 700 мл вода
- 2 г консервант (по избор)
- 1 глава чесън
Приготвяне:
Измийте чушките, отстранете семките и ги разрежете наполовина. Подредете ги в по-голяма тенджера.
В отделна купа смесете сол, олио, захар, оцет, вода и консервант. Залейте чушките с тази смес. Покрийте и ги оставете да престоят до следващия ден, като разбърквате от време на време.
Снимка: Printscreen Youtube
На следващия ден подредете чушките в буркани. Сложете пласт чушки, след това магданоз, после чесън и така, докато не използвате всички чушки.
Снимка: Printscreen Youtube
Снимка: Printscreen Youtube
Залейте бурканите с течността, в която са престояли чушките. Затворете бурканите и ги съхранявайте на хладно място.
Снимка: Printscreen Youtube
Да ви е сладко!