Маслинена питка
    
    
    
                
            
                 5 Декември 2013
            
            
            12284
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Пресейте брашното и направете в средата му кладенче. Вътре натрошете маята, добавете 1 ч.л. захар и топлата вода. Разбъркайте леко сместа в кладенчето с малко брашно от стените и оставете да се захване за 15-тина минути. Щом маята шупне, добавете зехтина, солта и омесете меко тесто. Оставете го да втасва на топло място, докато удвои обема си. Щом тестото втаса, премесете леко, прехвърлете го в намаслена и набрашнена форма или кръгла тавичка. Отгоре набодете с почистените маслини. Изпечете питката на 200 градуса до готовност.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








