сол
	¼ ч.ч. балсамов оцет
	2 ч.л. мед
	1 дафинов лист
	2 пакета замразени равиоли
	6 с.л. масло
	1/3 ч.ч. пресни листа от салвия (градински чай)
	1 ч.ч. едро смлени орехи
	¾ ч.ч. пармезан
	В голяма тенджера се пълни със солена вода да заври. Смесват се оцетът, медът и дафиновият лист в малък съд и се оставя да поври на средна до висока температура до получаване на сироп, за 4-5 минути. Покрива се, за да се запази топлината.
	Добавят се равиолите към врящата вода и се готвят според етикета на опаковката.
	Междувременно се разтопява маслото в голям тиган на средна температура и към него прибавят листата салвия и орехите, докато се опекат добре, към 3 минути. Увеличава се температурата и се налива още 1 чаша вода, за да заври. Трябва да изври половината за около 1-2 минути.
	Отцеждат се равиолите, като се оставя към ½ ч.ч. вода от заврялата. Добавят се към тигана и се разбърква добре, като се добавя от водата, ако е необходимо. Махат се от котлона, прибавя се пармезанът и се поръсват със солта.
	Разделят се равиолите на порции и се поръсват с балсамовия сироп, а може и с още мъничко пармезан.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








