Меки охлювчета с още по-мека средичка - ще ги хапнете още топли-топли!

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Соленки
Меки охлювчета с още по-мека средичка - ще ги хапнете още топли-топли!
Меки охлювчета с още по-мека средичка - ще ги хапнете още топли-топли!
admin
Добавена от: admin
8014
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

1 кг брашно тип 400

1 кубче прясна мая

3 яйца

1 супена лъжица захар

3 супени лъжици сол

200 мл прясно мляко

200 мл кисело мляко

200 мл олио

За плънката:

6 средни картофа

1 голяма глава лук

1 супена лъжица горчица

подправки по желание

За намазване:

1 жълтък
 


1. Сложете маята в хладка вода с лъжица захар да втаса. След това в дълбок съд замесете меко тесто и го оставете да почине 1 час, докато втаса.

2. Тестото разделете на 4 топки и всяка топка разточете тънко. Разнесете от плънката по цялата кора, а след това навийте на руло. Намажете с жълтък и поръсете със сусам, след което нарежете на охлювчета с дебелина 1 см и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене.

3. Печете на 200 градуса, докато се зачервят.

* За плънката:

Сварените картофи пасирайте с настърганата глава лук. Добавете 1 супена лъжица горчица и подправки по желание.

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft