Месце-фантазия в тавичка с ароматни гъби и разтопен кашкавал - идеално за чаша вино

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Месце-фантазия в тавичка с ароматни гъби и разтопен кашкавал - идеално за чаша вино
Месце-фантазия в тавичка с ароматни гъби и разтопен кашкавал - идеално за чаша вино
admin
Добавена от: admin
50693
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


200 гр. пилешки пържоли

400 гр. свинско обезкостено

150 гр. гъби кладница

250 гр. гъби печурки

2-3 глави лук

1 чаена лъжичка сол

малко черен пипер

1-2 супени лъжици Вегета

малко смляно къри

олио

4-5 резена млечен кашкавал

малко риган

100 мл бяло вино
 

Идеалното другарче на чаша руйно червено вино - месцето буквално се разпада, а ароматът на гъбките и разтопения кашкавал го допълват перфектно!


1. Лукът се нарязва ситно и се запържва в олио.

2. Добавя се месото, нарязано на по-едри кубчета и се запържва леко.

3. Добавят се гъбите.

4. Подправя се на вкус.

5. Сместа от тигана се изсипва в тава.

6. Добавя се бялото вино.

7. Отгоре се подреждат резени кашкавал.

8. Поръсва се с малко с риган.

9. Ястието се слага да се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса в покрит съд с капак или с фолио.
Щом месото е готово, фолиото се маха и месцето се допича отгоре.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft