Мжадара - леща с ориз по ливански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Мжадара - леща с ориз по ливански
Мжадара - леща с ориз по ливански
admin
Добавена от: admin
15464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. кафява леща
1/2 ч.ч. ориз (най-добре басмати)
2-3 глави лук
сол, черен пипер
масло

Нарязаният лук се запържва до златист цвят. Лещата и оризът се слагат в една тенджера и заедно врат на силен огън в 4 ч.ч. вода, като след около 20 минути температурата се намалява наполовина. След сваряването им се изваждат и отцеждат. Прибавя се черен пипер и запърженият лук, като след това се захлупва моментално. Сервира се леко охладена, поднесена с кисело мляко и арабски хляб.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft