4-41/2 чаши брашно
	1/2 чаша захар
	1 ч.л. сол
	2 пак. или 2 с.л. суха мая
	1 чаша много топла вода
	1/2 чаша разтопено масло или маргарин
	3 разбити яйца
	За варианта с билки и сирене:
	2 чаши узряло сирене чедър (твърд кашкавал)
	2 ч.л. босилек
	1 ч.л. риган
	1 ч.л. мащерка или:
	1 с.л. копър, объркана със сиренето чедър, за да направите милинки с копър и сирене
	В купа смесете 2 чаши брашно, захарта, солта и маята. Объркайте добре. Добавете топлата вода, маслото и яйцата. Бъркайте с миксер на ниска скорост, докато продуктите се смесят добре и продължете да бъркате около 2 минути. Добавете останалото брашно на ръка, докато се получи твърдо тесто. Покрийте тестото с прозрачно фолио и го замразете в хладилника за минимум 2 часа - или до 4 дни. Щом решите да приготвите милинките, вземете толкова от тестото, колкото ви е необходимо, а останалото оставете в хладилника.
	За милинките: намазнете леко 2 тавички с размери около 20-22 см. Разделете тестото на 12 топки за всяка тавичка. Намажете топките с 1 с.л. разтопено масло. Покрийте ги и оставете да втасват за 1 час. Изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 20 минути, докато добият приятен златист цвят.
	За варианта с билки и сирене: просто прибавете сиренето и билките към сухите продукти в началото.  

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








