Могат ли да съжителстват приятелството и любовта?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Любовни съвети
Могат ли да съжителстват приятелството и любовта?
1522

„Бяхме страхотни приятели, но тогава един ден той ми се обясни в любов и всичко се развали, защото аз не го приемах по този начин, но той не можа да преживее унижението“.

Няма значение дали тази история е разказана от мъж или от жена. Чувала съм я многократно. За съжаление истинска рядкост е след любовно признание приятелството да продължи.

Мечтаем партньорът ни да е и най-добрият ни приятел.Когато приятелството липсва в една връзка, не се чувстваме достатъчно удовлетворени в любовта. Любовта и приятелството просто трябва да вървят ръка за ръка!

В същото време не винаги е добре любовта да се намеси в приятелство между мъж и жена. Ако не е споделена, се изживява болезнено и може да означава край на взаимоотношенията.

Какво означа приятелство ?

Най-хубавото определение е, че това една душа, разделена в две тела. Не ме питайте кой авторът-това не е важно! По-важното е, че това може да е определение и за любвта. Дали случайно пасва, така идеално и на двете?

И в любовта, и в приятелството изискваме вярност и преданост. Изискваме честност. Ревнуваме се. Спомням си стихчетата от лексиконите, които попълвахме в училище. Най-много имаше за любовта и приятелството – клетви за вярност и жертвоготовност, досущ като в романтична драма. Но точно тези посвещения правеха приятелството и любовта еднакво отговорни начинания.

И приятелството и любовта са обвързани с неписани правила, с тежестта на божи заповеди.

И от приятелите и от любимите си очакваме винаги да са на разположение (дори в три през нощта!) Постоянството и верността се поддържат със споделяне и разбиране. Трябва да си готов да слушаш, да умееш да слушаш и да приемаш безусловно. И не само това!

Длъжен си да си съучастник във всякакъв род събития, ако откажеш, преставаш да бъдеш приятел и любим, а се превръщаш в предател, изменник!

И приятелството, и любовта трудно понасят промяната. Опитайте само да въведете нови приятели в стара компания! Става страшно! Също толкова страшно, колкото е когато има трети в една връзка!

Но, ако приятелството и любовта се преживяват по един и същи начин, защо понякога са толкова несъвместими? Особено между мъж и жена? Къде е разделителната линия?

Какво мислите Вие? Какви са вашите преживявания , Вашите истории?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Любов и отношения
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft