Можем ли да се предпазим от бактериалната вагиноза?

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Можем ли да се предпазим от бактериалната вагиноза?
4260

Поради факта, че учените не разполагат с ясно разбиране за това, което причинява бактериалната вагиноза , от това следва, че най-добрите начини за предотвратяване на тази инфекция не са известни. Въпреки това, учените са съгласни, че бактериалната вагиноза е свързана с правенето на секс с нов партньор или честата смяна на сексуалните партньори. В действителност, това състояние е рядко за жените, които никога не са имали сексуален контакт .

Следните основни стъпки за превенция могат да помогнат за намаляване на риска от нарушаване на естествения баланс на бактериите във влагалището и развитието на бактериална вагиноза.

- Липсата на секс или въздържанието е най-добрият начин за предотвратяване на бактериална вагиноза , както и от други полово предавани болести, вируси или инфекции.

- Ограничаване на броя на сексуалните партньори, които имате, намалява риска от тази или други видове инфекции, предавани по полов път и ХИВ.

- Не използването на вагинални душове също така намалява риска от бактериална вагиноза. Вагиналната промивка може да принуди всички бактерии, които се намират във влагалището да тръгнат нагоре към матката и фалопиевите тръби, където други заболявания и инфекции могат да причинят значителни здравни проблеми.

- Използването на всички лекарства, предписани за лечение на бактериална вагиноза е от жизнановажно занчение за подпомагане на предотвратяването на повтарящи се инфекции. Това важи дори, когато признаците и симптомите на бактериалната вагиноза не са вече на лице. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Здраве за дамите
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft