Молдавска пилешка супа
    
    
    
                
            
                12 Февруари 2013
            
            
            9244
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Поставяме почистеното пиле и дреболиите в тенджера със студена вода и възваряваме. След малко добавяме нарязаните на парченца и изпържени в масло магданозено коренче, лук, целина, морков, оцет и варим на тих огън до омекване. Прецеждаме, оставяме бульона да изстине и отстраняваме мазнината. Възваряваме отново бульона, прибавяме нарязаните на кубчета картофи, черен пипер и варим до омекване. Наливаме прясното мляко, сметаната, поставяме нарязаното на порции пиле и затопляме. Преди поднасяне поръсваме супата със ситно нарязан копър или магданоз.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








