 
                
            
	1 кг. смляно месо
	1 глава лук (нарязана)
	3 скилидки чесън (счукан)
	700 гр. доматен сос
	1 ч.л. сушена мащерка
	2 ч.л. семена от копър
	1/4 ч.л. сол
	1/4 ч.л. черен пипер
	1 ч.л. лют червен пипер
	2 чаши ориз (несварен)
	4 ивици бекон (сурови, нарязани)
	1 глава зеле, нарязано
	1 чаша настъргано сирене Моцарела
В голям огнеупорен съд задушете месото с лука и чесъна на умерен огън, докато месото вече не е розово; отцедете го. Объркайте вътре половината от доматите и подправките. Оставете сместа да заври, след това намалете огъня, покрийте и оставете да къкри 5 минути. След това объркайте с ориза и бекона и загрейте отново сместа. Махнете я от огъня. Разпределете 1/3 от зелето в намазнена тавичка. Покрийте с половината от месната смес. Повторете с другата третина и покрийте с останалата плънка и зеле. Отгоре излейте останалия доматен сос. Покрийте с капак/фолио и печете на 150 градуса за 45 минути. След това отвийте и поръсете отгоре сиренето. Печете още 10 минути, докато сиренето се разтопи. Оставете ястието да изстине 5 минути, преди да поднесете.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








