Най-лесният и вкусен обърнат сладкиш с ябълки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Най-лесният и вкусен обърнат сладкиш с ябълки
Най-лесният и вкусен обърнат сладкиш с ябълки
admin
Добавена от: admin
44383
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За плодовата част:

1 кг. средни ябълки

100 гр. кафява захар

50 гр. орехи

За блата: 

4 яйца

8 супени лъжици захар

8 супени лъжици олио

8 супени лъжици прясно мляко

8 супени лъжици брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 чаена лъжичка канела
 


Това е стара рецепта, няма нищо специално в нея, но става супер вкусен и сочен сладкиш с ябълки.
В предварително загрята фурна на 180-190 градуса сложете тавата, в която ще печете сладкиша - желателно е да бъде с размер от 20х30 см. На дъното поставете захарта (бяла или кафява - както предпочитате) , поставете във фурната, загрята на 180-190 градуса и оставете да се разтопи и карамелизира.

- Докато се разтопява захарта, извадете семето на ябълките, обелете ги и ги нарежете наполовина - хоризонтално. Извадете от фурната тавичката с разтопената захар и веднага подредете ябълките с разрязаната страна надолу. Във всеки отвор поставете от ореховите ядки, поставете орехчета и в дупките, които се получават между ябълките. Върнете тавата обратно във фурната, за да се запекат и омекнат ябълките.

- Докато се пекат ябълки, пригответе тестото за блата. С миксер разбийте на пяна яйцата и захарта, добавете млякото, олиото и разбъркайте. Добавете брашното, в което сте смесили канелата и бакпулвера. - Извадете тавата от фурната. Ябълките вече са добре омекнали и запечени. Залейте ги със сместа за блата и върнете във фурната до пълна готовност. Проверете с клечица дали сладкишът е изпечен - времето за печене е около 20-25 мин.

обърнат сладкиш с ябълки

- Извадете готовия сладкиш от фурната, оставете го за около 2 минути да се охлади (ще забележите, че краищата се отделят от тавата), поставете отгоре чинията, в която ще стои сладкиша, обърнете го върху нея, така че ябълките да дойдат отгоре. По желание украсете със сметана, сметана, разбити белтъци, сварен пудинг или с каквото предпочитате.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft