Най-честите митове и истини за фон дьо тена

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Съвети за кожата
Най-честите митове и истини за фон дьо тена
2909

Повечето дами ползват фон дьо тен, едни в своето ежедневие, други за определени събития. Доста от нещата свързани с фон дьо тена, не са това, което изглеждат

В по-долните редове, ще видите някои истини и заблуди, които подбрахме  за вас. Нека бъдем винаги красиви, без да се притесняваме от последствията и да вярваме в митове свързани с фон дьо тена .


Пречи на кожата да диша . Това съвсем не е така. Единствено белите ни дробове са натоварени с дихателни функции. И ако фон дьо тенът от миналото наистина е бил плътен и стоящ като маска, днешните видове са прозрачни и леки. Това се дължи на микронизацията - технология, намаляваща диаметъра на оцветяващите пигменти.


Фон дьо тенът предпазва от слънцето и сухият вятър . Щом не използвате пудра, в него се задържа голяма част от мръсните частици на въздуха. Затова почиствайте лицето си внимателно всяка вечер.


Създава благоприятна среда за появата на черни точки . Това въобще не е вярно. Само ако ако се гримирате много бързо или с продукт, който не отговаря на вашата кожа. При мазна, предразположена към появата на пъпки кожа използвайте фон дьо тен без мазни съставки.


Подчертава бръчките . Това не е вярно. Когато фон дьо тенът се нанесе на дебел пласт, пигментите се натрупват в бръчките и може да се получи нежелан ефект. Затова затоплете малко количество в дланта си, преди да го нанесете на фин слой, той няма за изостри вашите черти.


Цапа дрехите . Да, това е вярно. Най-малка опасност за дрехите представлява фон дьо тенът с дълготраен ефект, който издържа на триенето благодарение на летливия силикон, увеличаващ прилепването на пигментите към кожата.


Изсушава кожата . Не е вярно, нищо подобно дори. При положение, че изберете подходящ тип за вашата кожа вид. Течен, ако е мазна, или кремообразен ако е суха.


След нанасянето му се слага и пудра . Да, това е добре. Лек пласт пудра фиксира по-добре фон дьо тена. За напълно естествен ефект използвайте безцветна пудра на прах, без блестящи пигменти. Единствено фон дьо тенът с матиращ ефект може да не се комбинира с пудра, защото съдържа абсорбиращи частици, сходни с нейните.


Придава изкуствен вид на лицето, това не е вярно . Добре подбраният и нанесен по правилата фон дьо тен не се забелязва, стига да не сте предпочели много светъл или много тъмен нюанс и не сте попили излишното количество с тампон.  

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Кожа,кожата
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft