500 гр. нахут
	1 кг свинско месо
	3-4 наденички
	1 глава лук
	2 дафинови листа
	1 пръчица канела
	2 скилидки чесън
	4 домата
	3 моркова
	3 карамфилчета
	щипка сода бикарбонат
	букет от зелени подправки
	черен пипер
	сол
Накиснете нахута за 1 нощ. Изплакнете и сложете да се вари, заедно със зелените подправки, канелата, нарязания лук и чесън, дафиновия лист, карамфилчетата и содата. Варете около 1 час. Сварете месото в подсолена вода за 20 минути. Изплакнете със студена вода и го сложете при нахута и варете още 1 час. Прибавете нарязаните моркови и обелените и нарязани на кубчета домати. Подправете със сол и черен пипер. Изпечете наденичките на скара. Извадете дафиновия лист и карамфилчетата от нахута. Нарежете месото и го сложете върху нахута. Поднесете с изпечените наденички или нарежете и тях и ги добавете към ястието.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








