Наш лекар на първа линия в Германия: Единствено провидението може да предпази България от втора вълна!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Наш лекар на първа линия в Германия: Единствено провидението може да предпази България от втора вълна!
1884
Източник: pik.bg
Наш лекар на първа линия в Германия: Единствено провидението може да предпази България от втора вълна!

Д-р Борис Таблов е наш анестизиолог-реаниматор, който практикува професията си в Нойрупин, Германия. Той коментира предстоящото разхлабване на мерките у нас с остър пост , в който осъди прибързаните решения на НОЩ и експертите от Щаба:

 "Да обсъждаш отпускане на мерките когато знаеш, че в къщата ти вече има мутация, която заразява повече хора, с надеждата, че ще я спреш, е като да предизвикаш лавина на склона, на който си, за да видиш дали ще те подмине.

Може и да стане, но ще е резултат на късмет, а не на разум". Това пише във Фейсбук д-р Таблов.

д-р Таблов

Ето какво споделя още от опита си докторът:

"Причината Германия да удължава локдауна е точно мнение на част от експертите, че ако има времеви прозорец, в който може да се блокира разпространението на въпросния мутирал щам, който причинява доста главоболия на Острова, това са следващите 2-3 седмици. След това ще е късно. В тази връзка, ако въпросната мутация плъзне из България, на фона на отворени училища, заведения и т.н., единствено божието провидение ще може да ни предпази от нова вълна.

Тъй като все още нямаме ефективно лечение за тежките случаи и губим борбата за живота им в неудовлетворително голям процент от тях (това е печалния опит и от далеч по-развити здравни системи, като тези в Англия, САЩ, Германия и т.н.) е хубаво всички експерти вирусолози, имунолози, инфекционисти, ресторантьори ясно да заявят, че те ще поемат отговорността за загубените човешки живота, ако късмета реши да ни обърне гръб.

Да кажеш, че медиците трябвало да се смирят, защото било време на заведенията да поработят е също толкова перверзно колкото да обикаляш по студията и да твърдиш, че вирусът трябва да бъде оставен да си циркулира свободно, когато не си затворил нито един чифт угаснали човешки очи гледали те с надежда, че можеш да помогнеш."

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft